Чакъров: До 10 дни ще има окончателно решение за боклука
Чакъров: До 10 дни ще има окончателно решение за боклука / netinfo

До десет дни ще се намери решение на проблема със софийския боклук, съобщи пред журналисти в парламента министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров. Той увери, че правителството и общината няма да допуснат да се стигне до санкция от ЕК.

„Има няколко варианта, с които бихме могли да решим въпроса. Единият е извеждането действително от страната. Този вариант е прекалено скъп, той ще бъде малко над 120 милиона евро. Следващият вариант е той да бъде разпръснат по регионални депа. Видяхте реакциите на кметовете. В момента извършваме преглед на всички депа в страната, включително и общинските депа. Заводът в Шишманци също е една от алтернативите. Но за мен по-сериозният вариант е да направим преглед на всичките депа, включително общинските депа, защото това във всички случаи ще ни коства по-малко финансови средства.

Силистра е един от вариантите. До голяма степен има нагласа и готовност и от страна на Севлиево. Капацитетът, който имат те, не е достатъчен да поеме цялото количество балирани битови отпадъци”, каза още Чакъров.