Цената на петрола продължава да пада
Цената на петрола продължава да пада / netinfo

Цената на петрола се понижи до най-ниското си ниво от пет месеца насам, след новината, че ОПЕК намали производството си на петрол с 520 000 барела дневно.

Към 8:15 часа българско време лекият американски петрол се търгува за $ 103.84 за барел, а нефтът сорт „брент” е на ниво от $ 99.01 за барел.

Когато цената на петрола губи една трета от стойността си за доста кратко време, това показва, че стоката не е това, което сте си мислили. Много пазари се връщат към реалността, казва Рон Гудис, брокер в Equidex Brokerage Group в Ню Джърси.

Падна и цената на златото. Жълтият метал падна до най-ниското си ниво от 10 месеца в Азия, като намаляването на цената на петрола намалява търсенето на метала като хеджиране срещу инфлацията, пише Bloomberg.

На валутните пазари тенденцията по поскъпване на еврото се запази и единната валута се удържа в съотношение от 1.4176 долара за 1 евро.

За днес Европейската централна банка определи референтен курс от 1.4144 долара за едно евро. Фиксингът на БНБ е 1.382800 лева за един долар.

www.DarikFinance.bg