Бюджет 2013 е като разкъсана рибарска мрежа, твърди младежкото БСП
Бюджет 2013 е като разкъсана рибарска мрежа, твърди младежкото БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бюджет 2013 е като разкъсана рибарска мрежа, твърди младежкото БСП
58472
Бюджет 2013 е като разкъсана рибарска мрежа, твърди младежкото БСП
  • Бюджет 2013 е като разкъсана рибарска мрежа, твърди младежкото БСП

Да се организират стажантски програми и обучение на младежи в местните земеделски и животновъдни стопанства за придобиване на трудови навици в реална среда. Това предлага Младежкото обединение на БСП, което представи алтернативен държавен бюджет за следваща година. Младите социалисти предлагат още на тези младежи, които преминат през стажантските програми, да се дават безплатно до 30 декара общинска или държавна земя за срок от 5 години. От обединението онагледиха предложения от правителството бюджет като скъсана рибарска мрежа.

За младежкото обединение на социалистите разкъсаната рибарска мрежа символизира бюджета за следващата година, който се очаква парламентът да приеме на първо четене. „Този бюджет е скъсан, той вече риба не лови. Никой от младите хора вече не се връзва на псевдополитиките, които прави сегашното правителство", каза лидерът на младите социалисти Явор Гечев. По думите му скъсаната мрежа трябва да бъде оправена, за да могат младите хора „не само да се ловят в нея", а и те да бъдат приоритет в България.

Приоритет на парламентарната група на БСП е младите хора да бъдат „вкарани" в бюджета. От обединението са предвидили 53 млн. лв. допълнителни средства за реализиране на мерките за майчинство, младежка заетост и професионално стажуване, каза Гечев.