Българските зимни курорти евтини за румънците
Българските зимни курорти евтини за румънците / netinfo

Въпреки значителното повишаване на стандарта на живот в Румъния, все още голяма част от хората предпочитат по-евтини оферти за ваканциите си, което обяснява засиления интерес за прекарване на Нова година в България, Гърция и Турция, казват румънски туроператори, цитирани днес от вестник “Гъндул“.

В румънските планински курорти офертата от 1000 евро на човек не е много достъпна до хората с по-скромни доходи. След като ни дадоха урок по летен туризъм, сега южните ни съседи атакуват стремглаво румънския пазар и с оферти за зимните празници, посочва румънското издание.

С цени между 50-60 евро на нощ, с включена вътре храна и празнична вечеря, българските планински курорти започват да привличат все повече румънски клиенти. Засега румънските хотелиери казват, че не се чувстват застрашени от българската офанзива, защото в Румъния търсенето е по-голямо от предлагането, особено в традиционните курорти.

Въпреки това обаче добрите условия и конкурентните цени в българските курорти като Боровец и Банско вече допринасят за формирането на румънска клиентела, състояща се предимно от жители на Букурещ със средни доходи.