/ netinfo
Форум E-commerce 4.0 събра над 100 експерти и мениджъри в сектора с електронната търговия
Форум E-commerce 4.0 събра на едно място редица експерти, които представиха най-новите тенденции в сферата на онлайн маркетинга, оптимизацията за търсачки, иновативни решения в логистиката, както и полезни платформи и инструменти за повишаване конкурентоспособността на всяка организация, занимаваща се с електронна търговия.

форум
netinfo

„България има всички предпоставки да се развива и да бъде силна в е – търговията“ - това каза Геннадий Воробьов, член на УС на IAB България и CEO на Netpeak България в рамките на форума E-commerce 4.0, който се проведе под бранда на MySuccess на 28 септември в хотел Балкан, София.

Страната разполага с добро ниво по отношение на картови плащания, платежни услуги, лизингови условия, логистика, хостинг и бърз интернет, изтъкна той като част от предимствата.

По думите му у нас има и много добри експерти по дигитален маркетинг, но сustomer success у нас е на много ниско ниво и трябва да се работи в тази посока.

Елена Колева, продуктов мениджър в Нетинфо, представи добри практики от партньорството на Нетинфо и Грабо.

Елена Колева
netinfo

Ива Димитрова, мениджър данъчен отдел Ърнст и Янг България представи данъчните предизвикателства пред е – търговията, както и спецификите, които стоят пред законодателството в две насоки – е-облагане на стоки и е-облагане на услуги.

Атанас Начков, юрист в Европейски потребителски център България показа онлайн платформата за решаване на спорове към Европейската комисия, механизмът й на действие и посочи няколко добри практики за онлайн търговците, които е добре да приемат, за да избегнат спорове с потребители.

В рамките на форума свои примери от практиката показаха още Еконт, Декатлон и Fashion Days, а в следобедната част се проведе уъркшоп за онлайн търговци.