Скиори отстъпват място на байкъри
Скиори отстъпват място на байкъри / БГНЕС
Боровец закри днес зимен сезон 2018/2019 с добро настроение, музика и интересно събитие. За първи път планинският курорт организира събитието „Предай приключението“, в което участие взеха едновременно скиори и байкъри. Така скиорите завършиха успешния зимен сезон и символично предадоха щафетата за приключения в планината на байкърите.

Вицепремиерът Марияна Николова откри нов лифт в Боровец
 
В 15:30 часа едни от най-добрите инструктори от ски-училище „Бороспорт“ и част от талантливите деца от ски-клубовете в Боровец се спуснаха от горна станция на лифт „Ситняково Експрес“. С впечатляващо синхронно спускане те достигнаха до долната част на ски влек „Ситняково“, където се срещнаха с някои от най-нетърпеливите байк състезатели, сред които самоковските шампиони Стиви Гатев и Вики Гончева, момчетата от Pro Team Samokov и други.
 
След като скиорите символично предадоха щафетата на приключенията в ръцете на байкърите, всички се спуснаха до хотел "Рила" в Боровец. Скиорите направиха последно спускане по пистите на ски-център „Ситняково“ за този сезон, а ентусиазираните байкъри се спуснаха по downhill трасето Need for speed.

Тренд: Банско е най-предпочитаната дестинация за зимен туризъм
 
Скоро „Бороспорт“ ще обяви и лятната програма на активностите и планинските приключения в курорта.
БГНЕС