/ БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви по време на българо-германски икономически форум, че държавата трябва положи усилия да помага на бизнеса, за да може компаниите да вдигат доходите.

С общи усилия, на първо и единствено място са доходите, заяви премиерът в отговор на въпрос на представител на германския бизнес, който попита за възможността за реформиране на трудовото ни право.

Премиерът каза, че ще подкрепи подобна идея, като изтъкна, че това трябва да стане чрез разговори между изпълнителната и законодателната власти и бизнеса. Борисов подчерта проблема с работната ръка в страната и посочи, че всички политици, включително и той, носят грях за това, че страната е била рекламирана с квалифицираната и евтина работа ръка, като последното е изиграло лошата шега, защото работниците от различни сфери са отишли в страни, където заплатите са по-високи.

Същевременно той отбеляза, че има сфери - високите технологии, където хората вече взимат високо възнаграждение и българите, работещи в чужбина, вече се връщат в родината.
БГНЕС