Повечето страни по света имат свои собствени странни деликатеси, като някои са доста отблъскващи. Има и такива, които са доста опасни и могат да доведат до смърт, ако не са приготвени както трябва.

13 от най-зловещите места в света (СНИМКИ)

Вижте няколко странни и опасни храни:

Лютфиск

Лютфиск е традиционно ястие за скандинавските страни. Този деликатес се прави от стара риба и луга и означава буквално "лугава риба". Скандинавците използват сода каустик за обработката на рибата.

Ако не се сготви по стандартните процедури тя може да се окаже отровна.

Мопане

Гъсениците Мопане се използват за ядене в южните части на Африка. Обикновено жените и децата събират тлъстите ларви. Гъсениците се варят в солена вода, после се сушат на слънце.

Апинг- пържена тарантула

Пържените тарантули са много популярен деликетес в Камбоджа.

Това е напълно безопасно блюдо, което няма как да навреди на здравето ви, освен ако не е сготвено отдавна и не е преседяло дълго на топло. 

Фугу-риба балон

Рибата Фугу е известна още с името риба балон, защото при опасност приема кръгла форма, за да уплаши врага си. Кожата и вътрешните й органи съдържат изключително силна отрова, която е смъртоносна. Въпреки че е сред най-отровните риби в света, от Фугу се приготвя и е едно от най-прочутите ястия в японската кухня.

Пенис на як

Това ястие е известно още като „пламък на желанието“. Деликатесът се сервира в изисканите ресторанти в Пекин. Въпреки че изглежда доста странно на вид, а сигурно и на вкус, повечето китайци вярват, че ястието е много полезно за здравето. Обикновено то се сервира с гарнитура от спанак.

И още:

Топ 10 на забранените храни по света

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Вижте храните, които са забранени по света

Модерните храни, с които да внимаваме

Седем от най-странните хранителни комбинации