Седем от най-странните хранителни комбинации
Седем от най-странните хранителни комбинации / Thinkstock/Getty Images

Цвекло и шоколад, ягоди и сирене...това са само част от комбинациите, които се консумират по света и наистина са странни. Комбинирането на някои съставки звучи ужасно, но опитате ли, това може да се превърне в новото ви любимо ястие. Просто експериментирайте и ще се изненадате.

Пица с картофи/ пица със смокини

Пицата е едно от най-популярните ястия в света. Тя се комбинира с месо, със зеленчуци, дори и с морски деликатеси, но тесто и картофи... това звучи странно. Факт е, че всъщност пицата с картофи е една от най-популярните в Южна Италия. В Сицилия пък предпочитат пица с прошуто и смокини.

Цвекло с шоколад

Едното е с остър вкус на зеленчук, а другото е богата сладка почерпка. Тогава защо цвеклото и шоколадът са толкова добра комбинация? Добавянето на този зеленчук във вашите шоколадови печива, носи прекрасна дълбочина и допълнителна влажност.

Сладолед със зехтин

Да, прочетохте правилно - зехтин и сладолед! Традиционно италианският десерт се прави с няколко капки зехтин. Най-важното е да подберете добре студено пресован зехтин и ванилов сладолед. Някой хора добавят и морска сол. Не ни вярвате? Купете си обикновен ванилов сладолед и сложете тези съставки. Ще ви хареса, обещават от foodpanda.

Банани и бекон

Бананите и беконът не само започват с една и съща буква, но и са убийствена комбинация. Солеността на бекона абсорбира сладостта и влажността на банана. Опитайте тази комбинация като си направите бананови кексчета с бекон.

Ягоди и сирене

Ягодите са много вкусни в сладкиши, десерти и плодови салати. Но те са и толкова апетитни в зеленчукови салати със сирене, овкусени с чубрица. Това може да не звучи като най-перфектната комбинация, но ягодите си подхождат с козе сирене, фета сирене или синьо сирене. Тази комбинация добива голяма популярност и в България.