Медици от над 20 специалности ще продължат да се грижат за членовете на Национална организация „Малки български хора”.

"Сътрудничеството с Военномедицинска академия (ВМА) стартира през 2016 година, а меморандумът за подкрепа между двете страни отново е подновен. Винаги можете да разчитате на ВМА и на нашите специалисти", коментира генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

"Благодарим за грижите през всички тези години. Това, което правим съвместно е нещо добро, а България има нужда от това да се говори за доброто", заяви от своя страна инж. Светослав Чернев, президент на „Малки български хора”.

В случай на необходимост, по всяко време представителите на „Малки български хора” от цялата страна могат да се консултират с медици от следните специалности - пневмология и фтизиатрия, нервни болести, ендокринология и боелсти на обмяната, хирургия, гастроентерология, кардиология, акушерство и гинекология, урология, кожни и венерически болести, алергология, очни болести, УНГ, гръдна и съдова хирургия, неврохирургия, ортопедия и травматология, нефрология, ревматология, физикална и рехабилитационна медицина, клинична лаборатория, трансфузионна хематология, образна диагностика, микробиология, вирусология.


Новото споразумение между двете страни е за срок от 3 години.
ВМА