Консорциум „Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка
Консорциум „Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка / община Добрич; Дарик Добрич
Консорциум „Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка
59089
Консорциум „Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка
  • Консорциум „Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка

Приключи конкурсът, обявен от Община Добрич за идеен проект за реконструкция на градския парк, съобщават от кметството. В конкурса участваха 7 екипа проектанти и архитекти. Три от подадените проекти за участие са дисквалифицирани, тъй като не са пълни и не отговарят на предварителните насоки и задания.

На първо място е класиран идейния проект на консорциума „Архитекти за Добрич" с 85,7 точки. На второ и трето място са "Селко 7" - София с 65,81 точки и „Дизайн груп студио"- София с 52,31 точки. В рамките на три дни в Община Добрич са получени над 800 анкетни карти от граждани, като 590 от тях гласовете са за същия консорциум.

Проектът за реконструкция на градския парк е за 5 млн. лева и с него ще се кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие", по схемата „Зелена и достъпна градска среда". Има възможност и за допълнителни 5 млн.лева Работните чертежи трябва да бъдат представени през декември. Депозирането на проекта трябва да бъде до 13 януари 2013 година.

Архитектите от консорциума са провели срещи с различни специалисти, поддържали парка, разучавали са историята на обекта, за да направят проекта си, разказаха те пред Дарик. Предстои по тяхна и на общината инициатива да се организират още обществени обсъждания в процеса на подготовка на работния проект. Чуйте в аудиото акценти от визията им за промяна на парка.