/ dariknews.archive
Защо Движение „България на гражданите” поиска коалиция срещу ГЕРБ?
"За съжаление в РБ се появи ясна разделителна линия. Имаме драматично разминаване", заяви за "Здравей, България" Найден Зеленогорски от ръководството на Движение "България на гражданите". "Има разделение поравно в Реформаторския блок за това каква логика ще следваме.

Ако част от колегите в РБ са за по-меко отношение, макар да имаме общо решение за опозиция, ние от ДБГ смятаме, че дойде моментът, в който трябва да се върви към предсрочни избори", посочи той.
 
По-рано Движението заплаши, че ще напусне Реформаторския блок, ако не бъде поискана незабавна оставка на премиера Бойко Борисов. От партията искат нови избори и анти ГЕРБ коалиция.
 
Според Зеленогорски, предишният кабинет няма нищо общо с настоящия: "Сегашното така наречено дясно-патриотично правителство се превръща в национал-популистически усилия". В този парламент няма никакъв политически дебат. Това, което успяхме да прокараме в миналия парламент, беше спряно.

Нека Ви подсетя за машинното гласуване, за електронно-дистанционно гласуване, всички наши усилия за превъоръжаване на армията, стартиране на реформи в образование и здравеопазване - на всичко това беше казано "стоп!", посочи той ./НОВА/