Бургаско сдружение започва кампания в помощ на пострадалите при пожарите
И през изминалата нощ усилията за справяне с пожара продължиха. Овладени са четири от пет фронта край Воден и Голям Дервент.

БТА

БТА

Всички сили и средства са включени в ограничаване на последния фронт, който се разви низово в широколистен масив между село Крайново и Голям Дервент.

Във Воден гребат вода от басейн и издигат стени с орехови клони срещу огъня (СНИМКИ/ВИДЕО)


Това каза старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от МВР.

Министерство на отбраната

Няма опасност за хората и населените места. “През целия ден ще работим с максимални усилия, за да овладеем последния фронт, ще ни подпомагат хеликоптери и самолети”, допълни Баров.

БТА

Продължава участието на военнослужещи и специализирана техника в гасенето на огъня, съобщиха от Министерство на отбраната.

Министерство на отбраната

В 5:20 часа 41 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се включиха в овладяването на пожара в района на Воден и Голям Дервент.

Мъж, настанен във фургон във Воден: Сигурно ще живеем в него с години, безсилни сме

В 4:45 часа тази сутрин 16 военнослужещи с 6 броя техника от 22-ра авиобаза в Безмер също се включиха в гасенето в помощ на пожарникарите.

БТА

От 7:40 часа в гасенето от въздуха се включиха и двата хеликоптера от 24-та авиобаза "Кугър" и Ми-17. 

Бургаското сдружение "Усмивка" започва кампания "Отворено сърце" в помощ на пострадалите при пожарите във Воден, община Болярово.

БТА

Набират се различни продукти, които биха помогнали на пострадалите - дрехи, постелъчно бельо, чаршафи, хавлии, домашни потреби, салфетки, мокри кърпи, посуда, почистващи препарати, прахове, обувки, пакетирани хранителни продукти, лекарства, минерална вода и парични средства.

Това съобщи председателят на  сдружението Митка Георгиева, предава БТА. Акцията по събиране на средствата и продуктите започва от 25 юли и ще продължи до 30 август, включително. 

Материалите, които всеки желае да дари, може да бъдат занесени или изпратени на адрес: Бургас, ул. "Славянска" 4, от 11:00 до 17:00 часа.  

БТА

Продуктите трябва да са добре пакетирани в кашони, подвързани и посочено името на този, който прави дарението. Приемат се и ваучери за закупуване на хранителни продукти от различни търговски вериги.

Дарение може да се направи на банковата сметка на сдружението за кампанията: "Протегни ръка, за да помогнем на пострадалите от пожара в село Воден!"

Банкова сметка: 

SMILE SDRUZHENIE -  „УСМИВКА“ СДРУЖЕНИЕ
IBAN BG21UBBS81551007918704
ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА  ОФИС БУРГАС 
Сдружение "Усмивка"


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня