Пожар отново пламна край селото, има готовност за евакуация на обитателите на дома за възрастни хора, Няколко пожара бушуват в села в областта
Самоотвержени младежи от село Воден се впускат да помагат на съселяните си в огнения ад, пленил ямболското село от два дни.

БГНЕС

Външен басейн в една от вилите във Воден бе използван като спасителен план за потушаване на огъня. Собственикът на имота, уважаван лекар от селото, е дал разрешението местните да влязат в двора, да вземат бензиновата помпа, пожарогасители, кофи и да изпомпят водата от басейна, за да гасят пламъците.

Комисия описва щетите от пожара във Воден, при който горяха 35 къщи

С камъни младежите счупиха катинара, за да минават по-лесно през портата. После склони от ореха в края на двора направиха бариера, за да не прехвърлят пламъците двора на вилата.

БГНЕС


Министър-председателят Димитър Главчев пътува към село Воден. След като по-рано днес беше в село Отец Паисиево, премиерът ще посети лично и другата област, която е сериозно засегната от пожарите, съобщиха от правителствената информационна служба.

Има готовност обитателите на дома за възрастни хора в боляровското село Воден отново да бъдат евакуирани.

Това съобщи директорът на дома Златка Янева пред журналисти, предава БТА. Причината е, че от западната страна на селото отново се е разгорял огън. Общо 19 са хората в дома в момента като четирима от тях са пристигнали от близкото село Крайново, където също гори пожар.

БГНЕС

При необходимост хората ще бъдат отведени в дом в село Малко Шарково, където бяха евакуирани и вчера. Там ще им бъдат осигурени храна и лекарства. Домът на Златка Янева е изгорял напълно при вчерашния пожар и тя е успяла да вземе единствено личните си документи и да изведе домашните животни. От две вечери е в дома за възрастни хора в селото като й предстои да си търси квартира.

БТА

Затворен е пътят между селата Воден и Крайново и на мястото има кола на Дирекция "Жандармерия", която не пропуска автомобили. Причината е разрастващ се пожар.

Премиерът за пожарите: Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат


Припомняме, че най-малко 35 са къщите, които изгоряха във Воден. Друга критична точка в страната е пловдивското село Отец Паисиево, където по-рано беше служебният премиер, заедно с министрите на вътрешните работи и на социалните дейности.

Там стана ясно, че пострадалите при пожарите в страната ще получат по 1578 лв. първоначална помощ. Парите ще бъдат изплатени веднага след подаването на молби в Агенция "Социално подпомагане".

Отделно от това пострадалите при пожарите могат да подадат документи и пред общината за помощ от 2500 лв. по фонд "Социална закрила". 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Велина Василева, БТА/БГНЕС