/ Община Ямбол
Кметът на Ямбол Валентин Ревански отправи апел към всички граждани да пазят града по-чист.

Екоинициатива на ученици обедини стотици в Ямбол (СНИМКИ)


"Уважаеми съграждани,
Обръщам се към Вас с призив и молба!

Община Ямбол

Искам да знаете, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеем в чист град. Нашите усилия ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града", се казва в словото на кмета..

"Нека започнем от нещо, което във всички случаи няма да е нещо голямо. Изхвърляйте отпадъци само на регламентираните за това места. Не хвърляйте отпадъци от терасите на жилищни блокове или от автомобилите си.

Ямболски ученици организират почистването на река Тунджа

Дори контейнерът до дома Ви да е пълен, използвайте друг, в близост до него. Сигнализирайте фирмата за сметоизвозване (046/910 892), ако има непочистен контейнер или имате нужда от допълнителен", допълва Валентин Ревански..

"Ако те не реагират, сигнализирайте и Община Ямбол, като за целта се обадите на телефон 0895/ 599-813. Не на последно място, искам да Ви помоля да следите и подавате сигнали за нарушители. Направете им забележка, а ако имате възможност - документирайте нарушителите.

Община Ямбол

046/681-109 - това е телефонният номер за връзка със служителите на СПООР. Моля, уведомете ги, за да могат незабавно да реагират.

Ако ние не пазим, няма как Ямбол да стане по-чист и подреден. Това е
моята молба към Вас. Ще е нужно време, но ако сме съвестни и съпричастни, вярвам, че заедно ще успеем да направим Ямбол по-приятно място за живеене за нас и нашите деца", призовава кметът.