Блокът в Мездра.
Блокът в Мездра. / Община Мездра
Потърпевшите обитатели на жилищен блок „Сердика“ в Мездра ще бъдат обезщетени финансово за причинените щети в резултат на обилните валежи в края на май. Това съобщиха от общинската адиминистрация. Представители на застрахователна компания направиха оглед, а средствата ще бъдат изплатени от фирмата-изпълнител, след като комисия, сформирана със заповед на кмета на общината, направи оценка на щетите.

Ремонтът на жилищната сграда, която се санира по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради напредва. Обилните валежи през последните дни обаче създават неудобства на живеещите и на строителите. Появили са се минимални течове в апартаментите, разположени на последните етажи.  

Хората обаче са категорични, че организацията на работата се е подобрила, а течовете са много по-слаби в сравнение с тези от края на май.
Специалист с богат опит в сферата на строителството и енергийната ефективност осъществява помощ и контрол на дейностите по саниране на обекта да се реализират в съответствие с технологията и с предписаните материали. Вече са поставени два слоя на покрива, но докато валежите не спрат, хидроизолация не може да бъде поставена, тъй като ще се наруши технологията на процеса и санирането няма да е качествено.

Община Мездра и представители на строителния надзор осъществяват непрестанен контрол на ремонтните дейности в жилищния блок.