Заловиха телефонен измамник
Заловиха телефонен измамник / netinfo

Районното управление на МВР - Вършец  е разкрило автора на телефонната измама в село Горно Озирово, при която възрастно семейство е изгубило 4 хиляди лева. По познатата схема на 25 май около 22,30 ч. неизвестни лица се обадили на домашния телефон на 80-годишния П.М. в село Горно Озирово, общ. Вършец, и му съобщили, че 37-годишният му внук е прегазил 11-годишно момиче, което е в кома, а внукът е задържан в РУ МВР Вършец и за освобождаването му е необходимо изплащане на гаранция в размер на 5 хиляди лева.

Потърпевшият получил 4 последователни обаждания от лица, представили се за "наблюдаващ прокурор" по случая, "доктор", който съобщил за смъртта на блъснатото момиче и дори от самия "внук", който "плачел" по телефона. Час по-късно пред жилището на възрастното семейство спрял лек автомобил. Шофьорът се представил за таксиметров водач и взел от потърпевшите лица сумата от 4 хиляди лева. На следващия ден възрастният мъж посетил къщата на внука си в селото, при което разбрал, че е бил измамен.


В резултат на проведеното разследване е установен извършителят на измамата - 49-годишният Л.М. от гр. Монтана, шофьор в таксиметрова фирма. Днес той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 на Районна прокуратура Берковица. Взета му е мярка за неотклонение "подписка", съобщават от полицията в Монтана.