/ Община Враца
„С огромно удоволствие Ви приветствам с „Добре дошли“ в нашия прекрасен град Враца, който в следващите три дни е домакин на Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. и на ежегодния Фестивал на военните духови оркестри“.

С тези думи заместник областният управител Мирослав Комитски откри изявата, която се провежда в дните от 19 до 21 юни в Градската концертна зала. Събитието се организира от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990 – Враца, със съдействието на Областна администрация и Община Враца, под патронажа на областния управител на област Враца Малина Николова. На събитието присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, командният състав на военните формирования, граждани и гости на града.

Мирослав Комитски поздрави присъстващите и изказа благодарността си от свое име и от името на гражданите на област Враца към Командването на Сухопътни войски и в частност на Бригадно командване – Благоевград за провеждането на значимите културни събития в града.

„В трите дни, наситени с изпълненията на самодейните колективи и индивидуалните изпълнители от военните формирования на Сухопътните войски, нашите съграждани ще станат свидетели на таланта на военнослужещите, който носи неповторим емоционален заряд и патриотичен патос“, приветства Мирослав Комитски и пожела успешно представяне на всички участници.

Гайдарите
Община Враца


В първата част на прегледа на любителското художествено творчество се изявиха съставите от военните формирования на Смолян, Асеновград, Плевен и Стара Загора, които обраха овациите на публиката в препълнената концертна зала. Комисия в състав: председател - полковник Димитър Никифоров - началник на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски и членове - полковник Илиян Николов - началник на сектор „Военно обучение, квалификация, военнопатриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, подполковник Мариян ДЕЯНОВ - главен експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски, майор Галин Добрев - старши експерт в отдел „Личен състав” на Командването на Сухопътните войски и старши лейтенант Тодор Пенков - помощник-диригент на Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, оценяват представянето на групите и ще връчат награди в призовите места в края на тридневната проява.

Заслужени аплодисменти
Община Враца


Изявите на участниците в Заключителния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. продължават и днес с втора част на концертите и Фестивала на духовите оркестри. От 17 ч. на различни места - в парк "Дъбника", на "Хижата", на площад "Суми" и други - врачани ще могат да чуят концерти на отделните военни духови оркестри. Сборният концерт на военните духови оркестри е от 19 ч. на площад "Христо Ботев" във Враца.