/ ThinkStock/Getty Images
До момента в полицията няма получени сигнали за реализирани измами и осъществени плащания, но опитите на измамниците упорито продължават
Служители на полицията във Видин, с бързите си действия, предотвратиха на 18 януари шест телефонни измами. Много жители на областния град сигнализираха в полицията за получени обаждания с отправени искания за пари. Отново е в ход схемата с полицейски сюжет – „участвате в операция за залавяне на престъпници, необходимо е да дадете пари, за да бъдат задържани”.

Криминалисти за пореден път напомнят: Никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица.

Баба на три пъти изхвърли богатството си през терасата

Полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции или задържане на извършители на престъпления. Не съобщавайте номера на мобилния си телефон при разговори с непознати по стационарен телефон.

Баба даде 15 000 лева на мним полицай

Измамниците са находчиви и изобретателни, те винаги могат да променят сюжета на измамата. Затова служителите на реда отново напомнят: получите ли телефонно обаждане с искане за пари незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Никога не правете плащания, под какъвто и да било предлог, след поискани суми в телефонен разговор. Не давайте пари на непознати!
 
 
 
ОД на МВР Видин