Видин има закрита футболна зала
Видин има закрита футболна зала / Община Видин

Нова закрита футболна зала има вече във Видин, съобщиха от местната управа. Спортното съоръжение се намира в административната сграда на стадион „Георги Бенковски“. Лентата й бе прерязана от кмета на Видин Огнян Ценков. На събитието присъстваха представители на Управителния съвет на ОФК „Бдин-1923“, треньори, футболисти от Детско-юношеската школа, родители.

„Днес ни събира един много хубав повод и аз съм изключително радостен, че можем да се поздравим с тази нова придобивка. Ремонтът бе осъществен с усилията на Община Видин и Общински футболен клуб „Бдин-1923“, както и с подкрепата на „Дунав мост Видин-Калафат“ АД, за което благодаря на всички. Може сами да се уверите, че са създадени необходимите условия за провеждане на целогодишни тренировки” – каза Ценков. Той обясни, че ще има възможност залата да се ползва не само от състезателите на футболния клуб, но и за подготовка от други спортисти.

И пожела на ръководството и членовете на клуба да продължават все така успешно напред и да прославят града ни. Кметът увери, че Община Видин ще подкрепя усилията им, както и на останалите спортни клубове, за да могат децата и младите хора да растат физически здрави и да развиват полезни качества.

За да бъде пригодено помещението за футболна зала, е направен ремонт на покрива и пода, поставена е изкуствена настилка, подходяща за тренировки и футболна игра.