В Козлодуй искат покрит футболен терен
В Козлодуй искат покрит футболен терен / Община Козлодуй

Община Козлодуй внесе проект „Изграждане на стадион „Христо Ботев" и спортен комплекс в гр. Козлодуй" по мярка 321 на Програма за развитието на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР). Общата стойност на проекта е 5 667 753,93 лева. В строително-монтажните работи са включени покрит футболен терен, комбиниран волейболен и баскетболен терен, лекоатлетическа писта, паркинг алеи и представителна административна сграда. В момента на мястото на бъдещето модерно спортно съоръжение съществува само затревен терен, а достъпът до него е затруднен заради лошото състояние на пътната инфраструктура.

„С модернизацията на съоръжението, която сме предвидили в проекта, ползите ще са огромни. Ще подобрим качеството на живот на младите хора, достъпът до спортни услуги и ще затворим един „спортно-оздравителен цикъл"- плувният басейн е в съседство, както и спортната зала „Христо Ботев"" - коментира след внасянето на проекта Марио Милов, директор на дирекция „Международни проекти и обществени поръчки" в община Козлодуй.

Приоритетно в новоизградения стадион ще се обслужват деца и младежи с физически увреждания, както и млади хора и жители на съставните населени места на община Козлодуй - Хърлец, Гложене, Бутан и Крава бара, където потребностите и осмислянето на свободното време на подрастващите са най-високи. Освен спортен комплекс и стадион по проекта ще бъде извършена козметична модернизация и на спортни съоръжения в село Бутан - скамейките за публика на стадиона и конната база в селото ще бъдат подменени.