/ Община Видин
На специална церемония  Веселка Асенова - началник на Регионално управление на образованието във Видин връчи на зрелостничката Джулия Стефанова почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома”. На събитието присъстваха Огнян Ценков - кмет на Община Видин, Любомир Георгиев - директор на гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, чиято възпитаничка е Джулия Стефанова, както и преподаватели, съученици, приятели и роднини на момичето.

Община Видин ще плати таксите за първия семестър на 10 студенти

„Национална диплома” се присъжда на ученици, завършили средното си образование с успех отличен 6.00 по всички предмети от курса на обучение и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.

При връчването на престижното отличие Веселка Асенова изрази своето вълнение и удовлетворение за високите успехи, постигнати от Джулия. Тя сподели гордостта си, че във Видин има такива млади хора и й пожела да бъде здрава, щастлива, да завърши висшето си образование и да се върне да работи в родното си място.

Любомир Георгиев също поздрави зрелостничката и разказа за множеството спечелени от нея награди през годините на обучението й, една от които е I-во място на Цветната олимпиада по английски език през учебната 2013/2014 г. По този начин Джулия се нарежда сред малцината свои връстници от цялата страна, получили престижната награда от министерството.

Кметът на Видин доволен от оптимизацията на училищната мрежа

Огнян Ценков приветства младото момиче с думите: „Скъпа Джулия, като кмет на Община Видин за мен е гордост и радост да те поздравя с постигнатото високо отличие. То е много значимо за нас, защото тази година е връчено на общо 40 зрелостници от цялата страна и ти си една от тях.

Най-ценното богатство за нас са младите хора и ние сe гордеем с теб”. Ценков подари на отличничката книгата „България: Туризъм, Фестивали, Традиции“, с посланието: „Нека пътищата пред теб бъдат открити и успешни, покорявай нови върхове със същия устрем и талант, бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света!".