/ Десислава Крумова
Първата си самостоятелна изложба, наречена „Наследство“, представи младата художничка Надежда Иванова във Видин. Откриването беше снощи, в Търговския център на Видин. Самата авторка беше облечена с дрехи с фолклорни мотиви в духа на експозицията, която представи - стари български къщи и пейзажи предимно от места в родопския край.

Проведе се фестивал „От раклата на баба”

Всяка една от картините е представена с кратка информация за изобразените места. Разказвайки за силата на българския дух, която излъчват месата, където рисува,  Надежда Иванова е категорична:

„Трябва да посещаваме повече такива кътчета в България, защото те са наистина много красиви, а и не трябва да забравяме наследството си, традициите...Голяма част от картините са нарисувани в родопския край - в село Ковачевица, в Широка Лъка, някои са от „Етъра“...Любовта ми към Родопите е от повече от 10 години, това е мястото, което ме зарежда, отивайки там съм като творчески генератор...

Изложба Видин
netinfo

С творчеството си опитвам да пресъздам една машина на времето, защото днес всичко ни е толкова модерно и покрай таблетите, телефоните и цялото технологизиране, забравяме за корените си...“, коментира Надежда Иванова.

Младата авторка разказва, че рисува, откакто се знае, но професионалните й творби  с масло върху платно са от около година време. На самото откриване част от картините бяха закупени от гости и почитатели. Изложбата "Наследство" може да бъде видяна в Търговския център на Видин, до края на август.
 

Изложбата
netinfo