Швейцарци провериха как се ползва дарението им
Швейцарци провериха как се ползва дарението им / Община Белоградчик

В началото на тази година, през месеците февруари и април, многопрофилната болница в Белоградчик получи дарения чрез БТК. И двете бяха от Швейцария - по линия на "Lions klub Kloten" и от Малтийския орден. Тези дарения станаха причина за гостуване на представители на дарителите от Швейцария, съобщиха от прес-ценъра на Община Белоградчик. Те бяха посрещнати от д-р Соня Иванова - управител на болницата, Борис Николов - кмет на община Белоградчик, Мирослава Чавдарова - председател на Общинския съвет и старшата сестра Анелия Борисова.

„На срещата Анита Хамер, с чиято подкрепа са осъществени даренията, и останалите гости разказаха за своята активна дейност. Те споделиха, че с голяма радост и любов са окомплектовали и подготвили необходимите вещи и предмети за болницата в Белоградчик: медицинско оборудване, инвалидни колички и проходилки, легла, матраци, постелно бельо, работни екипи, бюра, маси, столове и др. В разговорите гостите се интересуваха от състоянието на медицинската апаратура и от какво още има нужда.

Швейцарци провериха как се ползва дарението им
netinfo

Ръководителят на болницата сподели, че голяма част от апаратурата е морално остаряла, но за съвременна само може да се мечтае, необходима е подмяна на компютърния томограф /скенера/ и биохимичния анализатор в лабораторията.
Управителят Иванова, благодари за полезната и навременна помощ. Тя сподели, че дарението е разпределено във всичките пет отделения и структури на лечебното заведение като по този начин интериорът е значително променен, а обстановката - по-уютна.

Гостите имаха възможността да обиколят всички отделения и да се запознаят на място с разпределението на дарената апаратура, предмети и вещи. По времето на своето пребиваване те посетиха и природните и исторически забележителности в района", информира Любомир Веселинов от Община Белоградчик.

Швейцарци провериха как се ползва дарението им
netinfo