ДКТ Враца
ДКТ Враца / Дарик Враца - архив
С премиера на постановката „Предградие“ от Ерик Богосян започва новия сезон Драматично-куклен театър Враца. премиерата ще е на 13 и 14 септември, от 19 часа в Камерната зала. Представлението не се препоръчва за деца до 14 години. Режисьор е Евгени Будинов, а в ролите влизат: Виктор Ганчев, Борислав Сарафанов, Камелия Лишковска, Емона Илиева, Венета Иванова, Калин Костадинов, Красен Ханджиев, Георги Грозев и Стефани Ивайло.
 
За най-малките зрители ще има вечерни петъчни посещения "С мама и татко на театър", от 18 часа. Първото е на 14 септември, в Куклена зала - "Безтегловната принцеса" по Джордж Макдоналд. Същото представление ще се играе и в събота - 15 септември, от 10.30 ч., отново в Куклена зала. На 21 септември в рамките на инициативата "С мама и татко на театър", малчуганите могат да гледат в Куклена зала, от 18 ч. "Палечка" по Ханс Кристиян Андерсен. Същото ще се играе и в събота - 22 септември от 10.30 ч.
 
През септември за врачанската публика са предвидени две гостуващи постановки: 19 септември, 19 ч., Голяма сцена - ДКТ "Иван Радоев" и 25 септември, 19 ч., Голяма сцена - ТК"Вива Арт" - "Горещо" - комедия от Жозиан Баласко, постановка: Асен Блатечки. Участват: Асен Блатечки, Калин Врачански, Милена Маркова, Невена Бозукова и Стефан Иванов.
Билетите вече са налични на касата на ДКТ-Враца, а цените са 8, 10 и 12 лв.
 
В програмата на ДКТ-Враца за септември са включени още:
 
20.09.18 г. - четвъртък - 19 ч., Камерна зала
"Симулатор за чифтосване" от Джоузеф Скримшоу
27.09.18 г. - четвъртък, Камерна зала, 19 ч.
"Ромео и Жулиета" от Уилям Шекспир