С концерт и заря започнаха коледните тържества във Видин
С концерт и заря започнаха коледните тържества във Видин / Община Видин

И във Видин бяха запалени светлините на коледната елха. В тържеството взеха участие актьори от Драматичния театър, духовият оркестър и мажоретният състав към училището по изкуствата „Св. Св. Кирил и Методий". Десетки деца, заедно със своите родители, наблюдаваха с интерес празничната програма.

Дългоочакваният Дядо Коледа също бе част от спектакъла и бе посрещнат от публиката като истинска атракция. Той покани кмета на Община Видин Огнян Ценков да даде начало на най-вълнуващото събитие в навечерието на празниците. „Искам да пожелая на всички вас да посрещнете Рождество Христово с надежда и вяра в добрите неща, които ни предстоят. Нека във всички семейства да има здраве, късмет и благополучие!" - каза видинският кмет. След това всички заедно отброиха секундите до мига, в който 13-метровата коледна елха грейна. За финал бе подготвена пищна заря.

Всички участници в програмата и присъстващите на събитието деца получиха подаръци, осигурени от общината. След това Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав" поднесе на жителите и гостите на града великолепен коледен концерт. Той се проведе в салона на Драматичния театър пред пълна зала.

Сред авторите на п

С концерт и заря започнаха коледните тържества във Видин
netinfo

редставената продукция са главният художествен ръководител на ансамбъла Генчо Генчев, хореографите Трофим Андреев, Тончо Тончев, Гето Ценковски, Георги Хинов. Солисти бяха Живка Сливенова, Елена Попова-Ницова, Николета Валентинова и Лора Асенова.

С концерта на ансамбъл „Дунав" бе поставено началото на културните прояви в програмата на Община Видин за Коледно-Новогодишните празници.