/ Община Белоградчик
Първият учебен ден е едно от най-вълнуващите събития в живота на децата, особено за първокласниците. По традиция тържествата за откриване на новата учебна година в училищата на община Белоградчик започнаха с издигане на националния флаг, с много усмивки и пъстроцветни букети. Сред гостите бяха кметът на общината Борис Николов и председателят на общинския съвет Мирослава Чавдарова.

Заместник-министър даде старт на учебната година във Видин

С топли и напътствени слова към всички ученици се обърнаха директорите на учебните заведения - Илиянка Панайотова, Цветан Михайлов и Елза Георгиева. В своя поздрав кметът на община Белоградчик Борис Николов пожела на учениците воля, амбиция, усърдие и постоянство в овладяването на знанията.

Той отбеляза и факта, че по проект на Общината изцяло е санирано Началното училище „Васил Левски“. С реализацията на проектните дейности, насочени към енергийното обновяване на сградата, са облагодетелствани децата и учениците, както и заетите по трудово или гражданско правоотношение лица, участващи в учебния процес.

Още повече подобряването на цялостната визия създават условия за по-добра работна среда, учебен процес, комфорт и повишаване качеството на жизнената среда. Изпълнените дейности водят до подобряване, както на цялостните енергийни характеристики на сградата, така и на конструктивната й устойчивост.

Кметът откри новата учебна година във Враца (СНИМКИ)

С приветствено слово към присъстващите се обърна и госпожа Чавдарова.
Прочетени бяха  и поздравителни адреси от Красимир Вълчев - министър на образованието и науката и Веселка Асенова - началник на РУО-Видин.

По традиция от името на кмета на общината Борис Николов бяха подарени книги на най-малките ученици от подготвителната група на Детска градина "Иглика", също и на подготвителната група и първите класове на Начално училище "Васил Левски".