/ Община Видин
Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков бе специален гост на откриването на първата подобна зала за изложби в нашия град, която се помещава в емблематичната сграда на бившата Турска поща, известна днес като Библиопоща. Събитието се организира от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев”.

Нова изложбена зала Видин

Пасков приветства присъстващите от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и от свое име. Той поздрави директора на библиотеката Десислава Иванова и нейния екип за инициативата и за ентусиазма, с който винаги осъществяват своите идеи и ги превръщат в реалност с много усилия и упоритост.

Нова изложбена зала Видин

„Видин има нужда от място като това, където да се обединяват изкуството и културата в едно“, заяви той. С тази нова зала се възраждат традиции от миналото, когато в сградата също е имало експозиции на картини.

Представиха книгата „Дебърските майстори във Видинска епархия“

Десислава Иванова обясни, че тук могат да показват творбите си не само утвърдени автори в областта на изкуството,  но и такива, които все още нямат опит и че всеки от тях е добре дошъл.

В новата зала младият художник Радостин Иванов представи своята самостоятелна изложба живопис. Той е  родом от Лом и това е поредната му изява. Заместник-кметът пожела на талантливия художник  много вдъхновение и творческа енергия, за да се радва на плодовете на своя труд и занапред.
Община Видин