Промяната в Лом идва с Борислав Борисов и коалицията „Единство
Промяната в Лом идва с Борислав Борисов и коалицията „Единство / Дарик Враца

„Лом не трябва да има повече нулеви мандати. Трябва ни човек, който наистина е за промяна, казва „това трябва да направим" и наистина го правим." Това е най-лаконичният вариант на програмата за управление на община Лом през следващите четири години на кандидата за кмет Борислав Борисов, издигнат от коалиция „Единство".

В нея влизат четири парламентарни и няколко извънпарламентарни партии: АБВ, България без цензура, Български демократичен център, ЗНС"Ал. Стамболийски" и ДПС. „Това е новият успешен модел" за местна коалиция, цитира Ахмед Доган областният председател на ДПС - Монтана Емил Тодоров. За представянето на кандидатите за кмет, общински съветници и кметове на 11 кметства на коалиция „Единство" малкият салон на читалище „Постоянство" се оказа тесен. Цветя, аплодисменти и много емоции имаше в залата.

Особено за Георги Николаев, четвърти в листата за общински съветници, зам. директор на училище, представител на ромите. „Искаме да оправим нашите работи, ние сме бреме за обществото и ние го знаем. Но сме готови да работим за промяната. А когато много хора вярват в едно, то непременно ще се случи".

„За промяна в целите, в мислите, в действията! Кандидатите на коалиция „Единство" сме готови да работим за тази промяна, каза кандидатът на кмет на Лом Борислав Борисов. Лом се нуждае от нов морал в управлението, от нова енергия, от ново начало". Екипът на Борисов ще провежда агресивна политика за насърчаване на бизнеса и инвестициите, активна робота със специализирани екипи и външни консултанти за подготовка на европроекти.

Преразглеждане на такса смет и приемането на справедлива формула, изграждане на товарно-разтоварна станция за разделно събиране на битовите отпадъци, строг контрол върху приходите и разходите на общината. И още - запазване на общинската болница, реновиране и саниране сградите на детските градини и подобряване материалната база на училищата; създаване на хоспис за възрастни хора в сградата на детска градива на ул. „Каймакчалан", нов гробищен парк.

„Поемам личен ангажимент да помагам на община Лом за реализиране на европроекти, ако изберете този кмет и общински съветници", заяви на свой ред и народният представител от ДПС Петър Чобанов.

Пред събралите се говориха и областният лидер на АБВ - Монтана д-р Емил Константинов, както и зам. областният управител Петър Петров.

Коалиция „Единство" има пълна кандидат-съветническа листа, в която са педагози, юристи, икономисти, стоматолог, местни бизнесмени. Издигнати са и кандидати за кметове на 11 от селата в община Лом.
Кандидатите на местна коалиция „Единство" са с номер 2 в изборната бюлетина на община Лом.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.