Паднали скали.
Паднали скали. / АПИ
Екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ разчистват отломките от свлачището от скални късове, което се образува снощи между разклона за село Дърманци и кръстовището за село Ребърково. На мястото в момента работят  фадрома, багер и къртач, които разчистват падналите на пътното платно скални и земни маси. 
Дейностите по обезопасяването и разчистването се контролират от директора на ОПУ-Враца – Веселин Николов, а за регулираното пропускането на трафика следи началникът на Районно управление „Полиция“ – Мездра – Цветомир Драгановски. Те поддържат връзка с кмета на Община Мездра инж. Генади Събков и го уведомяват за състоянието на свлачището и хода на аварийните дейности, уточниха от общинската управа.

„В момента извършваме аварийно обезопасяване на свлачището. С колега геолог-алпинист огледахме отгоре релефа на терена и установихме, че засега не съществува друга потенциална опасност за нов разлом. Сега отстраняваме падналите скални късове и разломи, като ще премахнем и дърветата, които също подкопават масива. Очаквам аварийните дейности да завършват до час-два“, уточнил Веселин Николов.

Директорът на ОПУ-Враца поясни, че до края на зимата не се предвижда извършването на допълнителни дейности на мястото, освен ако извънредно не се наложи и припомни, че проектното предложение за изграждане на нов скоростен път Мездра-Ботевград ще обхване и проблемния участък.
Община Мездра