МВР Видин празник
МВР Видин празник / Община Видин
Тържественото събрание по повод 5 юли – професионален празник на служителите в системата на Министерството на вътрешните работи и 140-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство.

МВР Видин празник

Гости бяха кметът Огнян Ценков, заместник областният управител на Област Видин Анжело Методиев, административният ръководител на Районна прокуратура – Видин Ваня Ненкова и директорът на Териториална дирекция „Национална сигурност“ Драгомир Дончев.
Старши комисар Петър Коцин - директор на Областната дирекция на МВР - Видин, поздрави служителите от структурните звена на Министерството от областта.  Той отбеляза, че 5 юли е ден на признателност към тях заради усилията им в служба на обществото и за издигане авторитета на институцията.

МВР Видин празник

Кметът Огнян Ценков също поднесе приветствие: “За мен е изключително удоволствие да присъствам тук сред вас и да ви поздравя с професионалния ви празник не само като кмет, но и като бивш служител на структурите на МВР. Позволете ми да изразя своето уважение и респект към вашата работа, която изисква ежедневно да сте на висотата на големите очаквания от страна на обществото; за смелостта и готовността за саможертва, които са неотменна част от вашето ежедневие.“. Ценков поздрави и наградените служители от ОДМВР и РДПБЗН – Видин.

МВР Видин празник

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов бяха наградени: старши комисар Петър Коцин – с отличие „Почетен знак на МВР III степен“; главен инспектор Красимир Тренчев, началник сектор „Криминална полиция“ в Районно управление - Видин и инспектор Ивайло Йорданов, разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ (ПКП) в ОДВМР – Видин - с отличие „Писмена похвала“. Със заповед на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов отличие „Писмена похвала“ получиха главен инспектор Малин Ников - началник сектор „

МВР Видин празник

Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Видин, главен инспектор Мирослав Милков – началник РУ-Видин, старши инспектор Илиян Тошев - началник група в РУ–Видин и Люсиян Асенов – разузнавач в сектор „ПКП”. Наградите връчи Петър Коцин.
Със заповед на директора на ОДМВР бяха наградени с „Писмена похвала“ над 60 служители от районните управления във Видин, Кула и Белоградчик. На тържественото събрание награди получиха и 25 служители от Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. Техните отличия връчи главен инспектор Стилиян Пешев.

МВР Видин празник

Грамоти получиха и учениците от ППМГ “Екзарх Антим I“ – Видин,  спечелили първото място в ХVII-то издание на Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

МВР Видин празник
Община Видин