Откриха още 23-ма незаконни мигранти
Откриха още 23-ма незаконни мигранти / Дарик Враца - архив

Съвместна операция за противодействие на нелегалната миграция се е провела през изминалото денонощие във Видинско. На 2 ноември, минути след полунощ, по пътя Димово-Макреш униформени служители направили опит да спрат за проверка „Фолксваген Транспортер” с видинска регистрация. Шофьорът не се подчинил на сигнала и продължил движението си.  Последвало преследване, като в землището на село Макреш водачът изоставил превозното средство и избягал. В товарния отсек на автомобила служителите на реда открили 23-ма чужденци.

За установяване на самоличност 17 възрастни били задържани, на шестима непълнолетни е предоставена полицейска закрила. При извършени проверки самоличността им е установена – граждани на Афганистан и Пакистан, кандидат-бежанци. Само един от тях няма документи. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, колата е иззета.

С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани четирима български граждани, местни жители от региона – на 24, 34, 37 и 47 години, заподозрени за трафик на мигранти. За случая е уведомена Районна прокуратура-Видин.

Работата на разследващите продължава, образувано е досъдебно производство.