Задържаха водачи от видинско за превоз на мигранти
Задържаха водачи от видинско за превоз на мигранти / Дарик - архив

Трима жители на област Видин са били задържани снощи край Враца заради превоз на мигранти. Акцията на полицията е проведена след сигнал, че от бензиностанция при село Скравена към Враца пътуват 6 автомобила с чужди граждани. След заградителни мероприятия край Враца са спрени два автомобила - „Опел Вектра“ и „Пежо“. Първата кола била управлявана от С.Т. на 26 г. от видинското село Бело поле, а в нея имало шестима афганистанци. Водач на другия автомобил бил Б.С., на 25 г., който превозвал в още шестима афганистанци.

На изхода на Враца за Монтана служителите на реда спрели и трета кола  „Фолксваген Венто“, шофирана от Ц.Д. на 36 г. от Дреновец. Колата била празна, но водачът признал, че оставил пасажерите си в района на обходния път. Чужденците били открити и доведени в полицията, където е установено, че са от пакистански произход.

 

След проверка е установено, че от общо 17-те лица само едно няма регистрационна карта на чужденец и затова е задържано. В ареста за 24 часа остават и водачите. По случая е образувано досъдебно производство.