безопасни условия на труд
безопасни условия на труд / Дарик - архив
Всяка година на 28 април двата синдиката в България – КНСБ и Подкрепа отбелязват Световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудови злополуки и професионални болести.

И тази година Регионалният съвет на КНСБ във Враца, председателят на КТ „Подкрепа” във Враца и синдикални лидери от предприятията в града ще отдадат почит към работниците и служители, които са загубили живота си, трудейки се на работните си места с поднасяне на цветя на паметника на разклона за с. Згориград и Леденика и с едноминутно мълчание точно в 10:00 часа, когато това ще се случи в цялата страна.

Международната организация на труда отбелязва всяка година 28 април, за да насочи вниманието на световната общественост към здравето и безопасността на работното място и тяхното значение. През 2017 година организацията поставя акцента върху оптимизацията на събирането на данни за състоянието на безопасността и здравето на работните места.