При един от случаите - той ги е пребил с метална тръба, юмруци и крака
Поркуратурата предаде на съд 40-годишен мъж от село Борован за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и за побои на родителите си, съобщиха от обвинението.

Обвиняемият е криминално проявен. Срещу него има 66 водени заявителски материали и 11 криминални регистрации. Осъждан е 19 пъти. Понастоящем изтърпява ефективно поредното му наложено наказание „лишаване от свобода“.

17-годишно момче заплаши с пистолет майка си в района на „Лъвов мост“

След освобождаването му от затвора през август 2022 г., той е заживял в Борован в дома на възрастните си родители. Той не работел, злоупотребявал с алкохол, искал пари от тях.

Когато те му отказвали, заплашвал ги, обиждал и им нанасял побои. Първоначално те са търпели тормоза, налаган от сина им. Впоследствие обаче положението станало нетърпимо.

След поредния побой и заплахи, родителите му подали в съда молба по закона за защита от домашното насилие. На основание издадена заповед за незабавна защита, а по-късно и по решението на съда, обвиняемият е бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо тях и му било забранено да ги доближава на по-малко от 200 метра за срок от 12 месеца.

Мъж нападна с удари майка си и съпруга ѝ

Той е бил отстранен от съвместното жилище, което обитавал с родителите си. С цел минимизиране на напрежението и избягване на конфликти, пострадалите се преместили в друг имот в селото, оставяйки го да живее сам.

На 2 юни 2023 г., въпреки наложените му ограничителни мерки, той е отишъл в дома им и отново поискал от тях пари. Техният отказ го ядосал. Той е нанесъл на родителите си побой с метална тръба, юмруци и крака.

Успял е да вземе от баща си ключ от автомобила му и избягал. По-късно се върнал, подкарал колата, катастрофирал с нея и я изоставил. По случая е бил подаден сигнал и е образувано разследване. Предстои поредното за обвиняемия наказателно дело да продължи в съда.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня