Той е с три повдигнати обвинения
Троен състав на Врачанския окръжен съд е оставил в ареста мъжа с повдигнати три обвинения, включително за нанасяне на средна телесна повреда на съпругата му в условията на домашно насилие, съобщиха от съдебната институция.

Определението е окончателно. Съдът е оставил без уважение внесената от обвиняемия жалба срещу задържането му под стража, определяйки, че преценката на Районен съд-Враца е правилна.

Оставиха в ареста мъж за жесток побой над съпругата му и закана за убийство

Срещу мъжа прокуратурата повдигна три обвинения: за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, като е нарушил забраната да приближава съпругата си на по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца; за закана за убийство спрямо нея; за това, че ѝ е причинил средна телесна повреда в условията на домашно насилие.

За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото - „лишаване от свобода“ за срок от 2 години до 10 години.

Припомняме, че той бе задържан след като нападна, преби и заплаши с убийство жена си. Жертвата е с временна опасност за живота.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мая Ценова, БТА