/ ThinkStock/Getty Images
Конкурс на тема „Всеки може да бъде полезен“, посветен на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември, организират във Враца читалище „Развитие“, Сдружение „Европейско бъдеще за хората на България“ и ОИЦ-Враца.

Калин Каменов подписа договор за близо 5 милиона лева

Целта е да се помогне на цялото общество да „порасне” в отношението и приемането на хората с увреждания и реално да допринесе за тяхното приобщаване към „света на здравите”, обясняват организаторите.
 
В конкурса могат да участва всеки човек с увреждания, който има своето вълнуващо, забавно или куриозно  преживяване с един или няколко човека без увреждания /извън обсега на семейството/. Хората без увреждания също могат да се включат в конкурса с различни позитивни преживявания, случили им се с човек с увреждания.

Калин Каменов: Успешното училище е това, което е ориентирано към професиите и бизнеса

„Облечете своята забавна и вълнуваща случка в творчески думи, стихове или багри  до една страница и я изпратете на емейл: oic_vratza@abv.bg“, се казва в поканата на конкурса. Според посочените условия са необходими и три имена, телефон и емейл за връзка, името на човека /или хората/, с които сте имали вълнуващо преживяване и по възможност техните координати.

Крайният срок за получаване на вашите материали е 3 декември. Резултатите и наградите от конкурса ще бъдат обявени на 21 декември във фоайето на читалище „Развитие“, от 16:00 часа.