/ Община Видин
Продължават ремонтните дейности за облагородяване на жилищните квартали и селищата на територията на Общината. Кметът Огнян Ценков направи оглед на  новоасфалтирани улици в жк. „Крум Бъчваров“ във Видин, в близост до детска градина „Синчец“. На ул. „Мизия“, която не е обновявана от дълги години, той разговаря с работещи в детското заведение и жители на комплекса.

Възстановиха турския барутен склад във Видин (СНИМКИ)

„Извършва се цялостно асфалтиране и частични ремонти на улици, околоблокови пространства не само в град Видин, но и във всички населени места и това става по ваше желание, във връзка с инициативата вие да давате предложения и да сигнализирате.

Всички ремонти и дейности, които ще направим с помощта на субсидията от 3 милиона лв., отпуснати с постановление на Министерски съвет през декември 2018 г., са по желание на гражданите. Този процес ще продължи. Вече сме подготвили за над 4 милиона и половина лв. документация, за да кандидатстваме за подкрепа от Правителството и да реализираме такива дейности и на други места.

Ромските занаяти излизат на показ по трансграничен проект

Знаем, че не е достатъчно, защото вие самите пишете, че от 30-40 години не са осъществявани подобни ремонтни работи, но трябва да започнем отнякъде и да продължим по този начин, за да отговорим на потребностите на всички граждани“, каза Ценков.

Видин

Той уточни, че в началото на мандата Общината е имала 21 милиона лв. задължения, с които е трябвало да се справи и ако този проблем не е бил налице, ситуацията би била различна.

От името на колектива и родителите на децата от ДГ „Синчец“ нейният директор Мая Георгиева благодари на Община Видин и лично на кмета за асфалтирането на околните улици. „Тук трудно се преминаваше. Както виждате, сега чак до входа е направен ремонт, което при дъжд ни спасява от неудобствата“, изрази удовлетворението си Георгиева.

Тя благодари и за грижите, които се полагат по отношение облагородяването на целия квартал. Другата асфалтирана улица в близост до детската градина е „Ильо войвода“.