Най-красивите младежи на Северозапада идват във Видин
Най-красивите младежи на Северозапада идват във Видин / Димитър Стефанов

На 27 декември град Видин ще е събирателна точка на най-красивите момичета и момчета от Северозападна България. Поводът - „Мис и Мистър Северозапад 2013". Конкурсът, който се организира за осма поредна година, ще се проведе в Драматичен театър „Владимир Трендафилов" от 19 часа. Участие ще вземат младежи от Видин, Враца, Монтана, Лом, Белоградчик, Берковица, Върщец, Козлодуй и Мездра. Организатор на ежегодната инициатива е модна агенция „X Model Group", а входът е свободен.

Датата на конкурса също не е избрана случайно. На третия ден от Коледа, освен провеждането на традиционния годишен конкурс, организаторите искат да акцентират и на благотворителността. Тогава всички желаещи ще могат да направят дарение на вещи и пособия, които да подпомогнат нуждаещи се деца. Инициативата се организира съвместно с Фондация „Ейнджълс". „Кампанията не е свързана с пряко даряване на средства, което я прави много близка и достъпна. Всеки може да направи своето лично дарение - книги, дрехи, обувки, играчки, хранителни стоки и всякакви други продукти, които могат да бъдат от полза на децата от Дом за медико-социални грижи за деца в град Видин", съобщиха от X Model Group.

Преди официалната част на конкурса, във фоайето на видинския театър всеки приятел на инициативата ще може да дари това, което може и от което смята че се нуждаят децата в неравностойно положение. Идентична кауза бе организирана и през 2012-та година в град Лом. Тогава участниците в конкурса Мис и Мистър Северозапад лично поднесоха на децата от Дом „Милосърдие" всички събрани дарове.

Конкурсът и кампанията тази година са под мотото „Бъди ангел сега!".