Над 14 400 фиша за превишена скорост са издали врачански полицаи
Над 14 400 фиша за превишена скорост са издали врачански полицаи / Дарик Враца

От началото на годината до 30 октомври са издадени 14 446 електронни фиша за шофиране с превишена скорост във врачанска област. Това съобщи днес гл. инспектор Янко Харалампиев – началник на сектор “Пътна полиция” при Областната дирекция на МВР във Враца. Точно превишената и несъобразена с пътните условия скорост е основната причина за ставащите катастрофи.

От началото на годината до момента в областта са станали 826 пътно-транспортни произшествия, при които убитите са17, а ранените - 165. Сравнено със същия период на 2015 г. катастрофите са със 78 по-малко, убитите обаче са с двама повече, а ранените са по-малко с 34. Намаляването на броя на катастрофите обаче не трябва да ни успокоява, защото при тях продължават да загиват или да бъдат инвалидизирани за цял живот хора, коментира Харалампиев.

С цел намаляване на катастрофите и броя на загиналите и ранените, от 1 до 30 ноември в цялата страна ще се проведе традиционната полицейска акция “Зима”. Тази година тя ще бъде на три етапа, при които ще се следят различни групи от участниците в движението по пътищата и тяхната безопасност.

Повече по темата очаквайте утре след 10 ч. в предаването “Дарик Северозапад”.