пушка
пушка / Дарик архив
15-годишно момче е било простреляно в корема с въздушна пушка в нощта на 26 август, съобщават от Областната дирекция на МВР Видин. Сигналът е подаден от болницата, където момчето постъпило за лечение.
 
Установено било, че инцидентът възникнал на 25 август около 23.30 ч. в центъра на Брегово, в близост до кафе-машина, собственост на 50-годишен мъж. Приближавайки към кафе–машината, собственикът забелязал до нея две момчета, заплашил ги с въздушна пушка и ударил с приклада й в областта на рамото едното от тях.

След това произвел изстрел, насочвайки пушката към другото момче и го прострелял в областта на корема. Непълнолетният се прибрал у дома и по-късно, придружен от баща си, посетил болничното заведение.
 
Настанен е за наблюдение, без опасност за живота, в хирургическото отделение. Въздушната пушка, която не е регистрирана по съответния ред, е предадена с протокол за доброволно предаване от собственика. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. От полицията не съобщават какво са правили момчетата край кафе-машината в този късен час.
 

 
ОД на МВР Видин