ОД на МВР Видин
ОД на МВР Видин / ОД на МВР Видин
Мерките на ОД МВР Видин и РД ПБЗН бяха представени днес от старши комисар Янколов и комисар Генчев
Служителите на реда, огнеборците и пътните полицаи са предприели мерки за обезпечаване на обществения ред и сигурността на територията на област Видин по време на Великденските празници и поредицата почивни дни. Те бяха представени на брифинг от старши комисар Янко Янколов – директор на ОД МВР, комисар Станислав Генчев – директор на РД ПБЗН и главен инспектор Владимир Герасимов – началник сектор „Пътна полиция”.

„Началниците на районните управления проведоха срещи с представители на местната власт, съгласувани са съвместните мерки при провеждането на мероприятия, свързани с празниците, в населените места. На работна среща в областната дирекция с представителите на охранителните фирми, полицейските служители са уточнили механизмите на взаймодействие по между им. Засилени дежурства и полицейска охрана ще има в районите и обектите, съсредоточаващи множество хора при празничните църковни церемонии. Планувано е провеждането на специализирани полицейски операции по различните направления на дейност, целящи обезпечаване безопасността на движението, сигурността в областния град, малките и отдалечени населени места, както и противодействие на престъпността – кражби, злоупотреби, измами. Регулярни проверки ще се извършват в питейните и увеселителни заведения, дискотеки и клубове. Ще се проверява охраната и   режима за недопускане на малолетни и непълнолетни посетители. Проверките ще целят също и пресичане разпространението на наркотици, нередовна акцизна стока, както и предотвратяване на хулигански прояви.”, съобщи старши комисар Янко Янколов.

47 църкви, три манастира и пет хотела инспектирали огнеборците през последните седмици, информира комисар Станислав Генчев. „Установени били 7 нарушения, за които контролиращите съставили 1 акт и издали 6 разпореждания. Повторните проверки констатирали изпълнени в срок предписания”, допълни директорът на РД ПБЗН-Видин.

За осигуряване на безопасността на движението, служителите на сектор "Пътна полиция" са планирали конкретни мероприятия и превантивни мерки. В периода от 13 до 17 април ще се проведат специализирани полицейски операции "Алкохол и неправоспособност", целящи установяване и продотвратяване на груби нарушения на правилата за движение. „По време на поредицата от почивни дни, пътните полицаи в област Видин ще предприемат и превантивни действия, освен контролни такива, насочени към велосипедистите - едни от най-уязвимите  участници в движението. Със затопляне на времето, тяхната интензивност на движение е повишена и в тъмната част на денонощието, особено в участъците  между град Видин и близките села. По време на полицейските операции и проверките, пътните полицаи ще им раздават светлоотразителни жилетки. Целта е да се напомни на придвижващите се с велосипеди извън населени места, в тъмната част на денонощието, задължението им да носят светлоотразителна жилетка. Жилетките, които пътните полицаи ще раздават носят логото на СБА – активен партньор на МВР в превантивните кампании”, съобщи главен инспектор Владимир Герасимов.