Лом празнува с "Българе", Графа, Годжи и Амар Гиле

/ netinfo
Концерти на Графа, Амар Гиле, Годжи и ансамбъл „Българе“ ще зарадват ломчани и гостите на града за Деня на Лом, „Вяра, Надежда, Любов“. Празничната програма започва с концерт на Влади Ампов-Графа, на 14 септември, петък, от 19.30 ч. на площад „Свобода“. Следващата вечер, отново на площада, от 20.00 ч., е концертът на нашумелия Амар Гиле.
 
Фестивалът на „На риба с бира в Лом“, с участието на известния сръбски готвач Майстор Миро, е в неделя, 16 септември, от 16.30 ч. в амфитеатъра в Дунавския парк. Пак там, от 19.00 ч., е концертът на Годжи.
 
С обновяване на детска градина започват мащабни ремонти в Лом

Концертът на ансамбъл „Българе“, със специалното участие на  музиканти от оркестър „100 каба гайди“, е на 17 септември, от 19.30 ч., на централния площад. В края на концерта ще има тържествена заря.
 
А празничният ден по традиция ще започне в 9.00 ч. с литургия и молебен за здравето и благоденствието на ломчани в катедралния храм „Успение Богородично”, която ще оглави Видинският митрополит Даниил.
 
От 11.30 ч., в камерната зала на НЧ „Постоянство 1856”, е тържествената сесия на Общинския съвет, на която с почетни звания ще бъдат удостоени заслужили ломчани. Изложбата живопис на художника Кирил Апостолов, ще се открие от 12.30 ч. в галерия „Поломие“.

Празничната програма продължава на 22 септември, събота, с фестивала „Рок вълнение 2018“. със специален гост рок групата „Обратен ефект“.