/ Община Видин
Видинският кмет се срещна със спортистите и техния треньор Пламен Петров, за да ги поздрави за отличното им представяне на Международния турнир по джудо, който се проведе в град Панагюрище на 22-23 юни.

Благотворителен футболен турнир за деца във Видин

В него взеха състезатели от 8 държави и над 30 клуба от България. „При тази голяма конкуренция вие, представителите на нашия спортен клуб „Борба, Самбо, Джудо“, сте се представили достойно, печелейки 2 сребърни и 3 бронзови медала. Постижение, което заслужава поздравления“, каза Ценков, след което връчи грамота на треньора на клуба за отбелязаните високи резултати.

Той пожела да запазят високия си спортен дух, за да печелят още много победи и да продължават да прославят Видин и България навсякъде по света. Пламен Петров съобщи, че седмица по-късно клубът е участвал в още един международен турнир по джудо - в Сибиу, Румъния, за деца набор 2005-2010 година, откъдето се завръщат с 11 медала.

Футболен турнир за девойки във Видин (СНИМКИ)

Особена гордост за всички е отличното представяне на Цветелина Цветанова, която спечели бронзов медал преди броени дни на Европейската олимпиада по самбо в град Минск, Беларус, в категория 48 кг. 

Тъй като тя не успя да присъства на срещата в Община Видин поради натоварената си програма, Ценков поднесе предвидената за нея грамота на треньора Пламен Петров. В знак на благодарност за подкрепата за клуба от страна на Община Видин и общинското ръководство, кметът Огнян Ценков получи поздравителен адрес.

Наградиха победителите в ралиспринт „Вида 2019“

Вече 45 години видинският клуб по борба, самбо и джудо възпитава деца и подрастващи в любов към спорта. През дългата си история, той е завоювал много медали и отличия, спечелени от състезатели, които са прославили и прославят старопрестолния ни град.