/ Община Видин
Традиционният футболен турнир за девойки за Купата на „Кока-Кола“ се проведе на стадион „Георги Бенковски“ във Видин. Спортното дерби е част от Националната програма „Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, Областния съвет на Българския футболен съюз-Видин и под патронажа на кмета на Община Видин Огнян Ценков. На събитието присъстваха генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев и председателят на Областния съвет на БФС Иво Марков.

Футболен турнир за девойки във Видин

В състезанието взеха участие 6 отбора от областите Видин и Монтана. Организаторите връчиха индивидуални награди за: „Най-добър вратар” - Ива Василева от ПФК „Монтана 1921”; „Най-добър защитник” - Вероника Цветанова от ФК „Дреновец”; „Най-добър полузащитник” - Гергана Дечева от ФК ”Балкан"-Белоградчик; „Най-добър нападател” - Рая Филипова от ПФК „Монтана 1921”. За „Голмайстор на турнира” бяха отличени две девойки – Калина Иванова от ДФК „Видин“ и Катрин Симеонова от ФК „Тимок“-Брегово. „Най-добър състезател” стана Десислава Йорданова от ДФК „Видин”. За „Най–техничен футболист“ бе определена Теодора Лъчезарова от ФК „Дуло” Видин, а за „Най-полезен състезател“ - Гергана Методиева от ФК „Тимок“ - Брегово. Председателят на Управителния съвет на ДФК „Видин“ Петър Митев получи приза за „Най – добър треньор”.

Футболен турнир за девойки във Видин
      

Огнян Ценков връчи Купата на „Кока-Кола“ на ДФК „Видин“, който зае първото място. След него, на втора позиция се нареди отборът на ПФК „Монтана 1921”, а на трето място застана  ФК „Дреновец“. Видинският кмет бе отличен със специална награда за принос в развитието на детския футбол.

Футболен турнир за девойки във Видин

 Кметът на Община Видин закри футболния турнир: „Искам сърдечно да благодаря за тази невероятна изненада, която ми направихте, връчвайки ми купата за най-голям принос в развитието на детския футбол.

Това е спорт, който дълбоко се цени в нашия град и вие г-н Марков, заедно с Вашия екип доказвате, че за най-популярната и най-обичаната игра няма възраст и пол. Не спирайте да възпитавате спортния дух у младите. На вас, скъпи момичета, желая още много победи, както във футбола, така и в живота". Всички участници получиха футболна екипировка и топки от спонсора.     

Футболен турнир за девойки във Видин

Община Видин