Футболен турнир Видин
Футболен турнир Видин / Община Видин
Турнирът се организира от футболен клуб „Пегас Спорт“ – Видин, съвместно с Общината и се проведе на обновения терен до закритата лекоатлетическа писта. В него се включиха деца на възраст между 4 и 7 години от общо 5 детски градини и филиали („Зорница“, „Щастливо детство“, „Здравец“, „Синчец“ и „Вида“). Спортното събитие е с благотворителна цел, в подкрепа на кампанията „Дари щастливо детство на Йоско“.

Футболен турнир Видин

Кметът Огнян Ценков също застана зад каузата и връчи лично дарение на 11-годишния Йосиф Станимиров, ученик в  ОУ „Иван Вазов“. Момчето е с прогресивна мускулна дистрофия и има нужда от лечение в чужбина, което струва над 30 хиляди лв. и е непосилно за семейството му. „Ние всички те подкрепяме и съм сигурен, че ще оздравееш, ще бъдеш щастливо дете и ще играеш футбол заедно със своите връстници“ – с тези думи Ценков вдъхна надежда на Йоско. След това той поздрави инициаторите на турнира в лицето на Светослав Петков, председател на футболния клуб „Пегас Спорт“, като отбеляза усилията му да създаде добри условия за тренировки, благодари на директорите на детските градини, учителите, родителите и на всички малки участници.

Футболен турнир Видин

Отборите бяха наградени с купи, като първата бе връчена от Йоско, а останалите - от кмета на Община Видин. Двамата награждаващи също бяха отличени с купи, които получиха от Светослав Петков. „Благодаря на г-н Ценков за подкрепата през годините. Той има голяма заслуга и за този терен, който все още не е изграден, но се надяваме скоро да заприлича на истинско футболно игрище. Когато сме се обръщали за помощ към кмета, винаги се е отзовавал. Затова искам лично от мое име да му връча тази купа за принос към развитието на нашия клуб“ – каза Петков.

Футболен турнир Видин

От своя страна Огнян Ценков заяви: „През четирите години, в които съм кмет на Общината, според нашите възможности помагахме във всички сфери и считам, че специално в детско-юношеския спорт успяхме да постигнем много. Показателен е днешният турнир и хубавото е, че той е в подкрепа на Йоско. Децата от малки също трябва да бъдат съпричастни и насочвани към благородни каузи“.
 
 
Община Видин