/ Дарик Враца
Кметът на Враца Калин Каменов отговори днес по време на заседание на общинския съвет на питания на общинските съветници. На миналата сесия Валери Стаменов се поинтересува дали от кметството във Враца са потърсили оферти от руски фирми за доставката на нови тролеи за обществения транспорт в града.

Александра Игнатова стана кмет на Община Враца за един ден

Каменов днес поясни, че до момента не са водени преговори с дружества от Русия за доставка на тролеи. Кметът поясни, че принципно няма да откажат подобен диалог, но се опасява, че митата на такава доставка биха били много скъпи.

Друг актуален въпрос зададе днес общинският съветник Марин Цветков. Той попита дали се планира да бъдат отремонтирани светофарите, които се намират пред Профилираната природо-математическа гимназия във Враца.

Калин Каменов отговори веднага, че е проведена обществена поръчка и е избран вече изпълнител на ремонта на тази светофарна уредба. Но дори и след ремонта този светофар ще може да подава само жълт светлинен сигнал.

Започна гласуването за „Кмет на годината“ 2018

Цветелина Дамяновска се поинтересува за становището на кметския екип по казуса с евентуалното добиване на глауконит в землищата на селата Мало и Голямо Пещене. Тя подчерта, че населението е притеснено, че ако там започне добиването на този минерал регионът ще бъде замърсен, къщите им ще станат непродаваеми и ще се наруши дивечовият запас.

Според правилника за работа на общинския съвет, отговорът на този въпрос ще получи своя отговор на следващото заседание.