Протестите във Враца сезираха здравното министерство за сериозните проблеми в болницата в града.
Протестите във Враца сезираха здравното министерство за сериозните проблеми в болницата в града. / Дарик - Враца
Лекарите оттеглят своите заявления за напускане, пристигнаха медикаменти и консумативи
В началото на следващата седмица ще бъдат изплатени 80% от заплатите за август, а до края на този месец - останалата част от дължимите суми и възнагражденията за септември на лекарите и целия медицински персонал във врачанската болница. Това е било съобщено днес по време на медицински съвет в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.
 
По време на съвета е станало ясно също, че в здравното заведение са доставени всички необходими медикаменти и консумативи, като количествата им са достатъчни за повече от 30 дни.
 
Спешни мерки за спасяване на врачанската болница

Продължават преговорите за отпускане на банков кредит, което ще даде възможност да бъде решен проблемът с натрупания дълг. Благодарение на разбирането и активното съдействие от страна на Министерството на здравеопазването започна поетапното решаване на проблемите.
 
Голяма част от поетите ангажименти при посещението на зам.-министър Лидия Нейчева вече са изпълнени. Лекарите оттеглят подадените предизвестия за напускане и нормалният ритъм на работа във врачанската болница не е нарушен.
 
"Ръководството на МБАЛ "Христо Ботев"-Враца благодари на всички медици и служители в лечебното заведение за проявеното търпение и разбиране", коментират от здравното заведение.