Изпепеленият павилион.
Изпепеленият павилион. / Дарик Враца
Тази нощ около 2:45 часа е бил подпален павилион за плодове и зеленчуци на бул. “2 юни” във Враца. Магазинчето се намира пред бившето “Експресо”, срещу входа за отделенията на врачанската болница. Собствениците смятат, че става дума за умишлен палеж, защото всичко изгоряло за минути. Пламъците тръгнали от щанд за плодове, разположен пред павилиона и въпреки, че противопожарната служба е на около 200 метра от мястото, пожарникарите не успели да спасят преместваемата сграда.

“Това няма как да е станало от клечка кибрит или случайно” – коментираха за “Дарик” собствениците. Те били извикани в 3 часа да дойдат на мястото. Днес разчистват опожарените останки и изхвърлят всичко. Павилионът едва ли ще може да се поправи, не са сигурни и дали ще продължат с този бизнес. Категорични са обаче, че не са получавали заплахи от никого. "Чудим се кой ли посегна на тия хора? Толкова са добри и отзивчиви. Сигурно някой иска това място, като видя че им върви бизнеса" - размишляват хората от квартала. Какво точно е станало се очаква да стане ясно от разследването, което е започнало веднага.

Пламъците са нанесли поражения и на съседния павилион за вестници. Стоката му е напълно съсипана и днес бе изкарана с камион.