Иван Аспарухов ще отговаря за ресор „Регионална политика и планиране на регионите
Иван Аспарухов ще отговаря за ресор „Регионална политика и планиране на регионите / Мирослав Гетов, БТА

Общинската избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно пълномощията на Иван Аспарухов като кмет на Община Мездра поради избирането му за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Решението бе взето по повод постъпило чрез Общинския съвет заявление от Аспарухов до ОИК - Мездра за предсрочно прекратяване кметските му пълномощия. Към заявлението е приложен препис на заповедта за назначаването на Иван Аспарухов на длъжността зам.-министър на регионалното развитие.

Решението за предсрочното прекратяване на пълномощията на Аспарухов е на основание чл. 278 от Избирателния кодекс във връзка с чл. 42, ал. 1, т. 7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). То ще бъде изпратено до Централната избирателна комисия и до Общински съвет - Мездра.

Междувременно регионалният министър Лиляна Павлова представи на пресконференция политическия кабинет и приоритетите на министерството. На брифинга стана ясно, че Иван Аспарухов ще е с основен ресор „Регионална политика и планиране на регионите".Той ще ръководи и новосъздадения междуведомствен Съвет за регионална политика.

Иван Аспарухов ще отговаря за ресор Регионална политика и планиране на регионите"
netinfo